انجیل پادشاهی خدا (25)
موعظۀ سر کوه (14)
عیسی مسیح و کلام خدا (3) شایستگی کلام خدا (متی 19:5)
مطالعۀ انجیل پادشاهی خدا رو از متی 19:5 تحت عنوان شایستگی کلام خدا، پی می گیریم.
عیسی مسیح در متی 17:5-20 که بخشی از موعظۀ سر کوه اوست، دربارۀ کتاب مقدس چنین می گوید:
متی 17:5-20 گمان مبرید که آمدهام تا تورات یا صُحُف انبیا را باطل سازم. نیامدهام تا باطل نمایم، بلکه تا تمام کنم. زیرا هر آینه به شما میگویم، تا آسمان و زمین زایل نشود، همزه یا نقطهای از تورات هرگز زایل نخواهد شد تا همه واقع شود. پس هر که یکی از این احکام کوچکترین را بشکند و به مردم چنین تعلیم دهد، در ملکوت آسمان کمترین شمرده شود. امّا هر که به عمل آورد و تعلیم نماید، او در ملکوت آسمان بزرگ خوانده خواهد شد. زیرا به شما میگویم، تا عدالت شما بر عدالت کاتبان و فریسیان افزون نشود، به ملکوت آسمان هرگز داخل نخواهید شد.
مروری بر گذشته
جمعیت کثیر مردم که پای موعظۀ سر کوه مسیح نشسته بودند را می توان به دو گروه تقسیم کرد.
اولین گروه مردمی بودند که از ظلم و فساد روحانیون فاسد آن زمان به ستوه آمده بودند و انتظار نجات دهنده ای بودند که سیستم فاسد مذهبی آنها را تغییر دهد. به تصور آنها مسیح موعود باید کسی باشد که عهدعتیق را باطل و عهدتازه ای را برقرار نماید.
گروه دوم، کاهنان، صدوقیان، فریسیان و کاتبانی که رهبران مذهبی قوم بودند، آنها آنقدر قوانین انسانی به شریعت و قوانین عهدعتیق اضافه کرده بودند که مذهبشان آلوده به تشریفات خشک و خالی انسانی شده بود و خود را مجری قانون، شریعت و احکام مذهبی قوم یهود می دانستند. به اعتقاد آنها، مسیح موعود باید شخصی باشد که ضمن اجرای مو به موی تمام احکام، از آنها نیز پشتیبانی کند.
در هر حال، هر دو گروه با دیدگاه های متفاوت، انتظار مسیح موعود را می کشیدند.
اما بر خلاف انتظار آنها، عیسی مسیح با این بخش از گفته هایش در موعظۀ سر کوه، در نظر دارد تا با بیان حقایقی دربارۀ کتاب مقدس، نظر شنوندگانش را در شریعت و قوانین الهی اصلاح نماید.
بهمین دلیل:
در آیۀ 17 مسیح با گفتن اینکه، “نیامده تا ده فرمان و صحف انبیا را باطل کند بلکه تا به انجام برساند“، اهمیت عهدعتیق را تائید کرد.
و در آیۀ 18 با اعلان این حقیقت که “تا آسمان و زمین زائل نشود، همزه یا نقطه ای از تورات زائل نخواهد شد، تا همه واقع شود“، مسیح بر حقانیت و جاودانگی تورات و صحف انبیا تاکید نمود.
این سخنان مسیح برای مردم آن زمان که شدیداً نیاز خود را به یک نجات دهنده مقتدر و قدرتمند برای بهبودی اوضاع سیاسی و اجتماعی شان می دیدند قدری تعجب برانگیز بود.
همانطور که اشاره شد، بعضی از یهودیان حتی انتظار داشتند که ماشیح موعد بیاید تا به اوضاع مذهبی شان سر و سامان بدهد، غافل از اینکه خودشان تحت تاثیر آن سیستم غلط مذهبی، بسیار آلوده و از خدا دور شده بودند.
مردم آنقدر از خدا دور شده بودند که کلام خدا در مورد آنها چنین می گوید:
داوران 6:17 و 25:21 در آن زمان بنیاسرائیل پادشاهی نداشت و هرکس هرکاری را که دلش میخواست انجام میداد.
در ترجمۀ قدیمی می گوید: هر که هر چه در نظرش پسند می آمد، می کرد.
شرایط مردم گذشته، از لحاظ اخلاقی تفاوتی با مردم امروزی ندارد.
امروزه گرایش مردم به بی قاعدگی، بی قانونی یا بهتر بگوئیم، بی بند و باری در جهان، باعث دو مرحله انحطاط اخلاقی در بین مردم شده.
اولین انحطاط اخلاقی، نوعی وجودگرایی شخصی است.
وجود یا هستی گرایی که در انگلیسی به آن Existentialsim گفته می شود، فلسفه ایست که می گوید:
لحظه را دریاب و با هر چه داری و می توانی، مکان و زمان حال را احساس کن. لحظه، تنها چیزی است که الان در اختیار توست، پس برای الان و آنجائیکه الان هستی زندگی کن. وجودگرایان می گویند که هر چه الان دلت می طلبد را انجام بده. گذشته های خوش را فراموش کن و لحظه را دریاب و از آن استفاده کن.
پیروان دومین انحطاط اخلاقی، “هر-چه-دلت-می خواهد بکن“ را ترویج داده به گونه آن را معمول می کنند. بدینصورت بحث خوب و بدیِ اعمال، به آرامی ناپدید می شود.
بعبارتی در دستۀ اول، مردم هر چه را بنظرشان درست است انجام می دهند و دستۀ دوم به هیچ کس اجازه نمی دهند که به آنها بگویند چکار کنند.
بنابراین، در چنین جامعه ای، ابتدا وجود گرایی شخصی توسعه می یابد، و بعد دولت در کنترل رفتار مردم در اجرای قانون و مقررات، شکست خواهد خورد.
بخاطر همین طرز تفکر غلط هست که امروزه مردم دوست دارند به حال خودشان روزگار را سپری کنند و هر کس هر کاری را که در نظر خودش درست است انجام می دهد.
از این جهت، همجنسگرایی، چند همسری و یا هر انحطاط اخلاقی دیگری آزاد اعلام می گردد.
در نتیجه مردم به قوانین و احکام خدا نیازی نخواهند داشت.
چون نمی خواهند کسی به آنها درست زندگی کردن را بیاموزد و به آنها بگوید که چکار باید بکنند.
متاسفانه بعضی کلیساها آلودۀ این معضل شده اند.
مسائل غیر اخلاقی در برخی از کلیساها نفوذ کرده و متاسفانه بعضی از رهبران در مقابلش بی تفاوتی نشان می دهند.
بعضی مسیحیان از آیاتی چون رومیان 1:8 که می فرماید در مسیح قصاص یعنی حکم نیست و ما مسیحیان تحت فیض بی نهایت خدا زندگی می کنیم، از این گونه آیات سو تعبیر و سو استفاده کرده و مرتکب هر گناهی می شوند.
اما، کتاب مقدس هرگز با بی بندباری و بی قاعدگی موافق نبوده. خدا هیچگاه معیارهای خود را برای داشتن زندگی مقدس تغییر نداده و نمی دهد.
حال با علم به اینکه ما مسیحیان می دانیم، که به توسط ایمان و نه شریعت و احکام مذهبی، نجات یافته ایم و تحت فیض و رحمت خدا زندگی می کنیم، در اینصورت خدا ما را با یک سوال بسیار مهم روبرو می کند و آن این است که:
پس تکلیف ما با قوانین عهدعتیق چیست؟
این همان مشکلی است که هر دو گروه مردم در زمان مسیح با آن روبرو بودند.
یهودیان در ابتدای خدمت عیسی مسیح و شنیدن آموزه و دیدن رفتارش دریافتند که او با سایر رهبران قوم یهود فرق می کرد.
مردم علاقمند بودند بدانند که نظر عیسی مسیح در مورد عهدعتیق چیست؟
در جلسات گذشته خواندیم که مسیح به دو دلیل احکام عهدعتیق را تائید کرد.
اول اینکه چون توسط خدا گفته شده بودند. بعبارتی، آنها قوانین خدا بودند.
دوم اینکه انبیا آنها را تائید کرده بودند و طبق نبوتها می بایست توسط ماشیح یعنی خودش به انجام برسند.
حال سوال این است که، وظیفه و مسئولیت ما مسیحیان نسبت به دستورات خدا در عهدعتیق چیست؟
وظیفه و مسئولیت ما نسبت به دستورات خدا چیست؟
عیسی مسیح در متی 19:5 چنین می گوید.
متی 19:5 پس هر که یکی از این احکام کوچکترین را بشکند و به مردم چنین تعلیم دهد، در ملکوت آسمان کمترین شمرده شود. امّا هر که به عمل آورد و تعلیم نماید، او در ملکوت آسمان بزرگ خوانده خواهد شد.
گفتۀ عیسی مسیح در این آیه یعنی آیۀ 19، با عبارت “پس“ آغاز می شود، و این نشان می دهد که مطلبی که بیان می کند، نتیجۀ آیات 17 و 18 می باشد.
بطور خلاصه می توان گفت که عیسی مسیح در این آیه تاکید دارد که قوانین الهی در عهدعتیق هنوز بقوت خود باقی و برای تمام پیروانش لازم الجرا می باشند.
بنابراین مطالعۀ امروز ما یکی از اساسی ترین آموزه های کلام خدا برای مسیحیان است.
3) شایستگی کلام خدا
پس بیائید به دلایلی که در این آیه بر شایستگی یا لازم الجرا بودن کلام خدا، حتی برای رعایت کوچکترین احکامش، نگاهی بیاندازیم.
دلایل شایستگی کلام خدا
(چرا مسیحیان باید کلام خدا را مو به مو اطاعت کنند)
1) بخاطر ویژگی که دارد
همانطور که اشاره شد، عبارت “پس“، در ابتدای جمله نشان می دهد که مسیح دارد از دو ویژگی ای که در آیات 17 و 18 در رابطه با عهدعتیق بیان کرده بود نتیجه گیری می کند. بعبارتی او دارد می گوید:
از آنجائیکه نیامده تا عهدعتیق را فسخ کند و از آنجائیکه این کلام هرگز زائل نخواهد شد بنابراین هر کس موظف به رعایت آن می باشد.
پس اولین دلیل اینکه چرا ما مسیحیان نسبت به انجام تمام اصول اخلاقی کتاب مقدس مسئولیت داریم بخاطر اهمیت، حقانیت و جاودانگی آن است.
دومین دلیل بخاطر نتایج آن است.
2) بخاطر نتایج آن
مسیح در آیۀ 19 به دو نتیجۀ اشاره می کند، که چرا ما مسیحیان نسبت به احکام خدا مسئولیم:
اولین نتیجه) هر که یکی از این احکام کوچکترین را بشکند و به مردم چنین تعلیم دهد، در ملکوت آسمان کمترین شمرده شود.
دومین نتیجه) هر که به عمل آورد و تعلیم نماید، او در ملکوت آسمان بزرگ خوانده خواهد شد.
اولین نتیجۀ مسئولیت ما) کمترین شمرده خواهید شد / نتیجۀ منفی
پس به اولین نتیجه ای که مسئولیت ما نسبت به احکام خدا در بر دارد نتیجۀ منفی آن یعنی کمترین شمرده شدن است.
عبارت: “شکستن “
واژۀ یونانی Luo که در اینجا شکستن ترجمه شده یک عبارت معمولی است که در بین مردم رایج بود و به مفهوم زیر پا گذاشتن، نادیده گرفتن و یا کم اهمیت شمردن است.
جالب است که عیسی مسیح در رابطه با رفتار با کلام خدا، جلوتر در آیۀ 17 عبارت باطل کردن را بکار می برد و در اینجا شکستن را در کنارش قرار می دهد.
بعبارتی مسیح می گوید که با نادیده گرفتن فرامین خدا شما همان کاری را که من در آیۀ 17 گفتم نیامده ام انجام دهم، دارید انجام می دهید. یعنی چه فرقی می کند که بگوید کلام خدا را باطل و یا نادیده گرفتیم.
در این سخن مسیح یک هشدار نیز دیده می شود. توجه کنید مسیح چه می گوید:
اگر چه نیامده ام تا تورات و صحف انبیا را باطل کنم اما این خطر وجود دارد که شما با نادیده گرفتن شان، آنها را باطل کنید.
این یک مشکل اساسی و بسیار معمول و رایج در بین مسیحیان امروزی است. غیر ممکن است که مسیح کتاب مقدس را کنار بگذارد ولی برای ما غیر ممکن نیست.
من خودم رو بگم. وقتی ایمان آوردم کتاب مقدس ازم دور نمی شد. هر جایی که می رفتم کتاب مقدس همراهم بود. اما امروز چی؟ کلام خدا توی سِل فون ها، کامپیوتر ها و تبلتهاست دیگه نیازی نداریم کلام خدا را با خود حمل کنیم. اینطوری بهتره کسی کتاب مقدس رو دستمون نمی بینه تا سوال کنه این چیه؟ بعد ما مجبور بشیم جوابگو باشیم و بعد خدایی نکرده!! بحث پیش بیاد و کسی رو برنجونیم!!
این یک مشکل اساسی است! یک مشکل بسیار بزرگ!! فراموش نکنید که رفتار ما با کتاب مقدس، در واقع با خداست نه با یک کتاب و یک سری نوشته!!!
عبارت: “یکی از این احکام کوچکترین”
توجه کنید که مسیح می گوید که، “یکی از این احکام کوچکترین“ .
ممکن است که سوال کنید که مگر بین احکام خدا فرقی هست؟ مگر درجه بندی هست؟
پاسخ بله هست. بعضی گناهان شدیدتر از گناهان دیگر هستند. یهودیان قوانین عهدعتیق را به دو گروه تقسیم بندی کرده بودند. قوانین مثبت و قوانین منفی. آنها 248 حکم مثبت و 365 حکم منفی داشتند، که مجموع آنها 613 حکم عهدعتیق می شود.
و بر این 613 حکم بحث و جدل زیادی بود. از اینکه کدام مهمتر و کدام یک اهمیت کمتری دارد. آنها بیشتر نگران آن مهمترها بودند که مبادا آنها را بشکنند. حال عیسی مسیح از راه می رسد و به آنها می گوید که اگر شما یکی از این احکام کوچک را نادیده بگیرید در ملکوت خدا کمترین شمرده خواهید شد.
فراموش نکنید که احکام عهدعتیق سه گروه بودند، قوانین مدنی برای ادارۀ ملت، تشریفات مذهبی یهود و احکام اخلاقی.
وقتی مسیح کلیسا را تشکیل داد، قوانی مدنی فقط برای ملت یهود باقی ماند و هنگامیکه عیسی مسیح بر روی صلیب گناهان ما را کفاره کرد، قوانین تشریفاتی خدا را به انجام رساند. کلام خدا می گوید که وقتی عیسی مسیح بر روی صلیب فریاد زد تمام شد، پردۀ هیکل از بالا پاره شد.
به این مفهوم که مکانِ قدس القداس در معرض همگان قرار گرفت. تمام آن سیستم مذهبی برای راه یافتن به محضر خدا برداشته شد. چند سال پس از آن، شهر اورشلیم به آتش کشیده شد و معبد یهود مطابق با نبوت عیسی مسیح که گفته بود، “سنگی بر سنگی نهاده نخواهد شد“، از بین رفت. و با از بین رفتن آن، تمام تشریفات و مراسم قربانی ها نیز از میان برداشته شدند.
بنابراین، عیسی مسیح قوانین مدنی و تشریفاتی خدا در عهدعتیق را به انجام رساند، اما قوانین اخلاقی عهدعتیق به قوت خود باقی است و هرگز تغییر نخواهند کرد.
اما هنوز این سوال باقی است:
آیا بین احکام خدا فرقی هست؟ آیا بین آنها درجه بندی هست؟
همانطور که قبلاً اشاره کردم این سوالی بود که رهبران یهود با هم بحث می کردند.
در پاسخ بیائید نگاهی به متی 22 بیاندازیم:
متی 33:22-36 مردم از جواب عیسی بسیار حیرت کردند و تحت تأثیر قرار گرفتند. اما فریسیان وقتی شنیدند که عیسی چه جواب دندان شکنی به صدوقیان داده است، تصمیم گرفتند خودشان او را در بحث گرفتار سازند. از اینرو، یکی از فریسی ها که از علمای دینی بود، پرسید: استاد، در میان دستورهای مذهبی کدامیک از همه مهم تر است؟ (ترجمۀ تفسیری)
پاسخ مسیح به آنها چنین بود:
متی 37:22-40 عیسی جواب داد: «خداوند را که خدای توست ، با تمام قلب و جان و عقل خود دوست داشته باش. این اولین و مهم ترین دستور خداست . دومین دستور مهم نیز مانند اولی است: همسایه خود را دوست بدار، به همان اندازه که خود را دوست می داری. تمام احکام خدا و گفتار انبیاء در این دو حکم خلاصه می شود و اگر شما این دو را انجام دهید، در واقع همه را انجام داده اید. (ترجمۀ تفسیری)
پس حتی عیسی مسیح هم تائید کرد که در بین احکام خدا بزرگتر و کوچکتر یا الویت بندی وجود دارد، اما اهمیت هیچ کدام کمتر از دیگری نیست.
به همین دلیل عیسی مسیح جلوتر رهبران یهود را چنین توبیخ می کند:
متی 23:23-40 وای به حال شما ای علمای دینی و فریسیان ریاکار! شما حتی ده یک محصول نعناع و شِوید و زیره باغچه تان را زکات می دهید، اما از طرف دیگر مهمترین احکام خدا را که نیکویی ، گذشت و صداقت است فراموش کرده اید. شما باید ده یک را بدهید، ولی احکام مهم تر خدا را نیز فراموش نکنید. ای رهبران ریاکار، که پشه را از صافی می گذرانید ولی شتر را می بلعید! وای بحال شما ای علمای دینی و فریسیان ریاکار! چون شما بیرون ظرف را آنقدر تمیز می کنید تا بدرخشد، ولی داخل ظرف از کثافت ظلم و طمع پر است. ای فریسی های ریاکار، اول داخل ظرف را تمیز کنید تا بیرون ظرف هم پاک شود. وای بحال شما ای علمای دینی و فریسیان ریاکار! شما مانند قبرهای سفید شده ای هستید که ظاهری زیبا دارند اما داخل آن پر است از استخوانهای مردگان و کثافات! شما می کوشید خود را دیندار جلوه دهید، ولی در زیر آن عبای مقدستان ، دلهایی دارید پر از ریا و گناه. «وای به حالتان ای علمای دینی و فریسیان ریاکار! شما برای پیامبرانی که اجدادتان کشتند، با دست خود بنای یادبود می سازید، و قبر مقدسینی را که بدست آنان کشته شدند، تزئین می کنید و می گویید: اگر ما بجای اجدادمان بودیم ، پیامبران را نمی کشتیم. اما با این گفته ، به زبان خود اعلام می دارید که فرزندان قاتلان انبیاء هستید. شما قدم به قدم از آنان پیروی می کنید؛ شما در اعمال بد، از ایشان پیشی گرفته اید. ای مارهای خوش خط و خال ! چگونه می توانید از مجازات جهنم جان سالم بدر ببرید؟ من ، انبیا و مردان حکیم و روحانی را بسوی شما می فرستم ، و شما بعضی را به دار خواهید کشید و بعضی را در عبادتگاه های خود زیر ضربه های شلاق گرفته ، شهر به شهر آواره خواهید کرد. به این ترتیب ، خون مردم بی گناهی که شهید شده اند، به گردن شما خواهد بود، از هابیل معصوم گرفته تا زکریاپسر برخیا که او را در داخل خانه خدا، بین عبادتگاه و قربانگاه کشتید. باور کنید گناه تمام این کارها به گردن این نسل خواهد بود. (ترجمۀ تفسیری)
پس مسیح نتیجه می گیرد که در انجام دستورات خدا تمام آنها اعم از کوچکترین و بزرگترین مهم می باشند.
حال برگردیم به متن و ببینیم که عبارت در “ملکوت آسمان کمترین شمرده شود“ چه مفهومی دارد.
عبارت: “در ملکوت آسمان کمترین شمرده شود”
بعضی به غلط تصور می کنند که مسیح در اینجا دارد می گوید که اگر یک مسیحی کوچکترین احکام خدا را بشکند، پس از مرگ که به آسمان می رود، مسیحیان دیگر او را به نظر تحقیر آمیز نگاه می کنند.
نظریۀ غلط دیگری می گوید که اگر یک مسیحی ای کوچکترین حکم کلام خدا را زیر پا بگذارد، نجاتش را از دست می دهد. که البته هر دو نظریه غلطتند.
پس ببینیم که تفسیر درست چیست؟
مفسیرین در اینجا دو نظریه دارند.
1) مخاطب مسیح رهبران ریاکار می باشد
نظریۀ اول معتقد است که مخطب مسیح رهبران ریاکار می باشد.
رهبران ریاکار با قطی شدن در جمعیتی که تشنۀ حقیقت بودند وانمود می کردند که عضوی از آنها هستند و با ادعای اینکه فرزندان ابراهیم می باشند، عضوی از شهروندان ملکوت خدا می باشند.
اما عیسی در اینجا به آنها می گوید که شما با شکستن فرامین خدا در داوری خدا کمترین می باشید. بعبارتی همانطور که در یوحنا 15 گفته شده مثل شاخه های خشک در داوری خدا در آتش افکنده خواهید شد.
یعقوب در رسالۀ خود به مسیحیان ریاکاری که در کلیسا مثل فریسیان رفتار می کنند چنین می گوید:
یعقوب 10:2-13 کسی که همه احکام خدا را مو به مو اجرا کند، ولی در یک امر کوچک مرتکب اشتباه شود، به اندازه کسی مقصر است که همه احکام خدا را زیرپا گذاشته است. زیرا همان خدایی که گفت : “زنا نکنید”، این را نیز گفت که “قتل نکنید”. پس اگر زنا نکنید، اما مرتکب قتل شوید، بهر حال از حکم خدا سرپیچی کرده اید و در برابر او مقصر می باشید. خدا شما را روزی داوری خواهد فرمود تا مشخص شود آیا به خواست مسیح عمل کرده اید یا نه. پس مواظب اعمال و افکار خود باشید؛ زیرا بر کسی که در این دنیا رحم نکرده است، رحم نخواهد شد؛ اما اگر نسبت به مردم، رحیم بوده باشید، آنگاه رحمت الهی بر داوری او چیره خواهد شد. (ترجمۀ تفسیری)
2) مخاطب مسیحیان است
پیروان نظریۀ دوم بر این باورند که عیسی مسیح خطاب به مسیحیانی که فرامین کوچک خدا را رعایت نمی کنند می گوید که آنها برکت کمتر دریافت می کنند. بعبارتی، به آنها مسئولیت کمتر داده می شود و البته اجر کمتری نیز دریافت خواهند کرد.
در هر صورت این گفتۀ مسیح می تواند برای هر دو گروه، حاوی پیام باشد.
عیسی مسیح در ادامۀ آیۀ 19 به معلمین کلام چنین اشاره دارد که آنهائیکه کتاب مقدس را تعلیم می دهند مجازات سخت تر خواهند شد.
یعقوب در رسالۀ خود به این مسئله نیز اشاره کرده است.
یعقوب 1:3 برادران عزیز، سعی نکنید اشتباهات دیگران را فوری به ایشان گوشزد کنید، زیرا همه ما دچار اشتباه می شویم ؛ و ما معلمین دینی که احکام خدا را می دانیم ، اگر مرتکب اشتباه گردیم ، شدیدتر از دیگران مجازات خواهیم شد. (ترجمۀ تفسیری)
دومین نتیجۀ مسئولیت ما) پاداشی که دارد / نتیجۀ مثبت
مسیح در متی 9:5 می گوید.
متی 19:5 پس هر که یکی از این احکام کوچکترین را بشکند و به مردم چنین تعلیم دهد، در ملکوت آسمان کمترین شمرده شود. امّا هر که به عمل آورد و تعلیم نماید، او در ملکوت آسمان بزرگ خوانده خواهد شد.
عبارات “بعمل آورد و تعلیم نماید“
توجه کنید که تعلیم و عمل با هم بکار گرفته شده اند.
توجه داشته باشید که در آن زمان هنوز کلیسا تولد نیافته بود و قوم اسرائیل و معبد یهود به قوت خود باقی بودند
اول تسالونیکیان 10:2 شما خودتان شاهد هستید، همچنین خدا نیز، که رفتار ما با هر یک از شما، پاک و بی ریا و بی عیب بوده است. (ترجمۀ تفسیری)
اول تسالونیکیان 7:4-8 خدا ما را نخوانده است تا ناپاک و شهوت ران باشیم، بلکه پاک و مقدس. اگر کسی حاضر نیست مطابق این احکام زندگی کند، بداند که با دستورهای انسان مخالفت نمی کند بلکه با احکام خدایی که روح پاکش را به شما عطا کرده است. (ترجمۀ تفسیری)
اول تیموتاوس 11:4 این نکات را تعلیم بده و یقین حاصل کن که همه آنها را آموخته اند. (ترجمۀ تفسیری)
اول تیموتاوس 11:6 ای تیموتائوس، تو مرد خدایی! از این اعمال زشت بگریز، و راستی و تقوا را پیشه خود ساز؛ به خدا اعتماد کن؛ انسانها را محبت نما؛ صبور و مهربان باش. (ترجمۀ تفسیری)
تا اینجا به دو دلیل اشاره کردیم که چرا احکام خدا شایستگی اطاعت از آنها را دارند؟
اول بخاطر 1) ویژگی یعنی تائید مسیح و جاودانگی آنها
و دوم 2) بخاطر نتایج آنها،
حال به بررسی سومین دلیل، تحت عنوان تصریح آن، بپردازیم.
3) تسهیلات در انجام احکام خدا
منظور من در اینجا از تسهیلات، امکاناتی است که خدا برایمان فراهم نموده تا بتوانیم فرامین او را بجا آوریم.
در اینجا به دو جنبه آن اشاره می کنم.
1) عیسی مسیح بر روی صلیب جریمۀ گناهان ما را پرداخت نمود
ابتدا، کاریست که عیسی مسیح بر روی صلیب انجام داد.
رومیان 8:1 می گوید:
رومیان 1:8 چون به عیسی مسیح تعلق داریم، هیچ محکومیت و مجازاتی در انتظار ما نیست.
پس قوانین خدا نمی توانند ما مسیحیان را محکوم یا مجازات کنند.
علاوه بر این، کلام خدا می فرماید:
افسسیان 14:2 مسیح پیوند صلح و دوستی ماست. او، ما یهودیان را با شما غیریهودیان آشتی داد و دیوار تبعیض را که ما را از هم جدا می کرد، از میان برداشت و ما را عضو یک خانواده ساخت.
بعبارتی با پاره شدن پردۀ معبد، خدا از یهود و غیریهود قوم جدیدی بنام کلیسا خلق کرد.
نکتۀ دیگر این است که اگر چه ما مسیحیان زیر شریعت یهود نیستیم، ولی موظف به انجام تمام احکام اخلاقی کلام خدا می باشیم، چون آنها تغییر ناپذیرند.
جنبۀ دوم آن: تحقق احکام بتوسط روح القدس در ما می باشد.
2) تحقق احکام خدا بتوسط پری روح القدس
یعنی در روح رفتار / زندگی کردن.
غلاطیان 18:5 هرگاه روح خدا شما را هدایت کند، دیگر لازم نخواهد بود برای انجام دستورهای خدا، به خود فشار بیاورید. (ترجمۀ تفسیری)
رومیان 1:8-2 چون به عیسی مسیح تعلق داریم ، هیچ محکومیت و مجازاتی در انتظار ما نیست . زیرا قدرت حیات بخش روح القدس که به لطف مسیح به ما عطا شده ، ما را از سلطه گناه و مرگ آزاد کرده است.
پولس رسول در رومیان 22:7 شهادت می دهد که :
باطناً از شریعت خدا لذّت میبرم
باطناً (انسانیت باطنی) از شریعت خدا (احکام خدا) لذّت میبرم
نتیجه
چرا احکام خدا شایستگی اطاعت از آنها را دارند؟
1) بخاطر ویژگی آنها : تائید مسیح (آیه 17 نیامده تا فسخ …) و جاودانگی آنها (آیۀ 18 همزه یا نقطۀ ای ذایل نخواهد شد)
2) بخاطر نتایج آن (داوری بر کسانیکه آنها را نگاه نمی دارند و پاداش برای عمل کنندگان)
3) بخاطر تسهیلات آن (کلام خدا به روشنی مشخص نموده که اگر چه زیر مجازات شریعت نیستیم اما موظف به انجام همۀ دستورات اخلاقی آن هستیم و به توسط روح القدس قادر به انجام آنها می باشیم.)
جلسۀ آینده به چهارمین نکته، از نظر عیسی مسیح در مورد کتاب مقدس از متی 20:5 تحت عنوان هدف احکام خدا، می پردازیم.